Bettingsidor för fotboll i Sverige

Fotbolls-VM i Qatar 2022 närmar sig med stormsteg och årets mest efterlängtade sportevenemang. Detta är tillsammans med Olympiska spelen i Peking det absoluta största idrottshändelsen i världen i år.

Ett av det roligaste sätten att engagera sig i fotbolls VM är genom betting. Du kan göra en bra vinst genom att analysera odds och satsa pengar på matcher som har gynnsamma odds.

Det enklaste sättet att satsa på matcher är att göra det online, på någon av de många spelsajter som verkar under svensk spellicens. Du kan hitta en uppsjö av olika spelmarknader och bra odds att ta del av. Men om du är ny på betting kan det vara svårt att få grepp om hur det fungerar och vilka funktioner det finns inom betting. I den här artikeln ger vi dig en snabb sammanfattning av huvudpunkterna som hjälper dig att komma igång!

fotbolls-betting

Hur startade bettingsidor I Sverige?

Betting har förekommit i århundraden i Sverige på de statligt ägda kasinona, Svenska Spel och ATG. Men i slutet av 1990-talet, började spelbolag som var verksamma online erbjuda betting på betting-utan-svensk-licens.net. Det var dock först i början av 2000-talet som utbudet var så stort och de spelbolag som verksamma inom betting blev en stor konkurrent till det statliga monopolet.

Bettingsidor med en svensk spellicens

En milstolpe inom betting- branschen var när Spelmonopolet slopades under 2019. För att behålla kontrollen över spelmarknaden införde Spelinspektionen en ny lag som krävde att alla spelbolag som vill marknadsföra sig i Sverige eller mot svenska spelare, måste ha en så kallad svensk spel licens.

För att erhålla en svensk spellicens behövde spelbolaget betala skatt, och följa de regler som Spelinspektionen införde gällande bonusar, insättningsgränser och ansvarsfullt spelande med flera.

Resultatet blev att spelbolagen delades upp i två läger – de med en svensk spellicens och de med spelbolag med en utländsk licens. Idag finns det många bettingsidor som erbjuder spel för odds i Sverige, dessa inkluderar:

 • Expekt
 • Bet365
 • 888Sport
 • Bethard
 • Campobet
 • Betway

Fördelar med att spela hos svenska bettingssidor

Det finns  många anledningar till att det är fördelaktigt att spela med odds på svenska bettingsidor. Några av dem listas nedan för att ge dig en bättre uppfattning:

 • De erbjude inriktade mot svenska spelare och erbjuder betting på lokala matcher, såväl som större internationella spel.
 • Bra bonusar och låga omsättningskrav.
 • Deras hemsida och kundservice är på svenska.
 • Du kan använda säkra insättningar och utbetalningar med de populäraste betalningsmetoderna.
 • Du får skattefria vinster.

Vanliga betting bonusar

Vad gäller bonusar är det inte ovanligt att hitta insättningsbonusar utan omsättningskrav. Med dessa typer av bonusar gör du en insättning och får en viss procent av summan i gengäld – helt gratis från spelbolaget – att spela extra för.

Exempel: I den situationen då insättningsbonusen är på 100% och du gör en insättning på 250 kronor, så får du 250 kronor extra att spela för. I detta exemplet är den totala summan 500 kronor!

Funktioner för betting

Spelbranschen har nästintill exploderat de senaste åren och är nu en av de största industrierna i världen. Inom alla bettingsidor finns det en rad funktioner och spel som kan hittas. Men som vi har nämnt nedan inkluderar några av de vanligaste funktionerna och spelen:

 • Live Betting – Du kan betta på matchen samtidigt som den pågår.
 • Live Streaming – Du kan se matchen live hos själva spelbolaget.
 • Cash Out – Tillåter dig att avsluta ditt bet innan matchen är slut. Normalt sett brukar detta enbart vara tillgängligt på förbestämda odds marknader.
 • Bet Builder Du kan lägga till flera typer av matcher i ett enda bet för att få högre odds.

Betalningsmetoder på bettingsidor

De flesta svenska bettingsajter erbjuder de vanligaste betalningsmetoderna. Dessa inkluderar Trustly, Swish och Zimple. Men även e-plånböcker och betalningskort som VISA/Mastercard/Amex, direkt banköverföring och Paysafecard.